Kakeltrender 2023 – 4 trender du inte får missa inför renoveringen!

Färglatt är årets trend för kakel och klinker till renovering -

Kakel i naturnära nyanser, färgglad mosaik, rustik marmor eller klinker som för tankarna till Medelhavet – här är årets kakeltrender som ger nytt liv åt dina lokaler! Vare sig du letar efter kakel till väggar eller klinker till golv för din spaavdelning, restaurang eller hotellbadrum, tillhandahåller vi på Kakellagret ett brett sortiment av unika och slitstarka keramikplattor som håller tidens mått.  Scrolla ned för att bli inspirerad av trendiga kakel- och keramikplattor i alla möjliga färger och former!

1.  Färgglada kakel & klinker

Vem säger att allt kakel behöver gå i grått, svart eller vitt? Ett färgglatt kakel skapar karaktär och gör att varje utrymme blir unikt. I år vågar vi utforska både färg och form i flera spännande sammansättningar. Testa att experimentera med kakel med olika färger och former för att ge ditt utrymme ett unikt utseende. Starka färger som orange, rosa, rött och grönt kan exempelvis användas för att skapa en accentvägg eller för att framhäva detaljer som köksöar eller badrumsvaskar. Genom att använda olika storlekar på kakelplattorna, till exempel genom att kakla med färgglada mosaiker, kan du skapa både textur och djup i ett  rum som gör rummet intressant och visuellt tilltalande för besökaren. Hexagonformade kakelplattor är ytterligare ett bra alternativ som kan användas för att sätta en behaglig prägel  på ett rum, oavsett om det är på ett hotell, ett kontor eller en restaurang. Serier som Slash,  POP, Hexagon och Mosaik är alla bra exempel på kakel och mosaik som förgyller  utrymmen med sina glädjesprudlande egenskaper.

2.  Kakel i naturnära toner

Den kakeltrend vi kommer att se mest av i år är kakel i naturnära nyanser. Färgen greige med dess varma och neutrala känsla har kommit för att stanna. Keramik som imiterar natursten  eller trä ger en varm, naturtrogen och organisk känsla. Att använda naturnära kakel är dessutom ett utmärkt sätt att skapa en lugn och avslappnad atmosfär, perfekt för kontorslokaler, badrum, och spaavdelningar på hotell. 2023 ser vi att keramiken i badrum,  kök och allmänna utrymmen alltmer präglas av jordiga, naturliga toner som för tankarna till naturens skönhet och variation. När man kaklar med naturnära toner brukar många föredra  att använda lite större keramikplattor för att låta dess unika nyanser och färger komma till sin rätt. Mindre format ger följaktligen ett oroligare intryck. Hos kakellagret hittar du flera beige, greige och ljusgrå klinker som för tankarna till naturens färgsättning. Kakel som Time Land,  Azuma, X-rock och Tube är utmärkta exempel på stilrena, naturnära kakelsorter som  kommer till sin rätt oavsett vart de placeras.

3.  Tidlöst eleganta kakel med marmorkänsla

Marmor är verkligen en klassisk inredningstrend som håller i sig år efter år. Marmorn är känd  för sin naturliga skönhet och elegans och det är därför inte särskilt förvånande att det också  är en av de trender som håller i sig 2023. Kakel och klinker i marmorliknande utformning kan  användas på många olika sätt. Det gör det till en otroligt mångsidig inredningsdetalj.  Förutom att använda marmor på golv, väggar och bänkskivor kan man även använda det i  badrum på exempelvis tvättställ och badkar. Kakel i marmorliknande utformning kan  dessutom användas för att skapa en modern och minimalistisk stil i kontorslokaler. Själva  kaklet ger en känsla av lyx och tillsammans med moderna inredningsdetaljer skapas en  stilren och elegant look. En trend som vi kan förvänta oss att se mer av är användningen av  större keramikplattor i badrum, kök och kontorsutrymmen. Dessa stora plattor ger ett snyggt  och rent utseende och minimerar antalet fogar, vilket även kan göra att utrymmet blir enklare  att rengöra. Serier som The Room, Statuario och Marvel Statuario Lapparto är utmärkta  exempel på tidlöst trendiga klinker inom marmortrenden.

4.  Kakel med inspiration från granit och kalksten

Keramik med inspiration från olika sten och bergstyper har varit en populär trend under en längre tid och har en unik charm som få andra inredningsstilar kan matcha. Denna trend kommer att fortsätta vara populär under 2023, och det finns flera olika sätt att integrera lite stenkänsla i dina lokaler. Förutom att använda keramiska plattor i mjuka färger som beige, grå och greige, kan du också utforska keramiska plattor i olika former och mönster för att skapa en mer autentisk känsla av naturen. Ett exempel är att använda stora plattor som ger mest naturlig känsla med obrutna marmoreringar och andra stendetaljer som fossiler. Genom att använda granitkeramik med en känsla av kalksten får du alla fördelar med granitkeramiken och slipper alla negativa delar med kalkstenen.

Förutom att skapa en varm och inbjudande atmosfär kan dessa typer av granitkeramik också  användas för att skapa en modern och minimalistisk stil. Genom att kombinera mjuka  medelhavsfärger med moderna och enkla former kan du skapa ett tidlöst utseende som  fungerar bra i kontorslokaler, restauranger och hotell. Utforska andra keramikplattor i olika  former, mönster och färger för att hitta det perfekta sättet att integrera denna trend i din inredning 2023. Exempel på några vackra kakelsorter som för tankarna till medelhavets soliga  tillvaro är Felice, Ceppo di Gre, Bohemian Blend och Bohemian Blue.

Keramiska material som kakel, klinker och granitkeramik kan användas på många olika sätt för att skapa en unik atmosfär som passar din verksamhet. Sammanfattningsvis kan nytt kakel vara en bra investering för dig som driver företag, hotell och restauranger som  eftersträvar en lokal med ett inbjudande och stilfullt utseende. Genom att välja en kakelstil som passar din verksamhet, kan du skapa en atmosfär som gör dina kunder eller gäster  både bekväma och nöjda. Kontakta oss gärna vid eventuella frågor så hjälper vi dig vidare!