Badrumsdetaljer på golvet

Inte bara utlopp

Brunnsil har använts i årtionden och sett relativt likadana ut hela tiden. De senaste åren har det dock hänt en del och nya modeller och typer har tagits fram, vilket ger dig som konsument fler möjligheter till snygga designlösningar. Syftet med klinkerramen, slukristen eller golvbrunnsilen är att dölja själva golvbrunnen och skapa en säker övergång mellan klinker och brunn, en övergång där vassa kanter döljs.

Golvbrunnsil 200mm mosaik u/u
Designbrunnsilar

De första alternativen som kom var så kallade designbrunnsilar. De finns i en mängd varianter och modeller. Den största skillnaden mot en traditionell brunnsil är tjockleken på materialet, det är kraftigare material i designsilarna. Den stora variationen i utformning ger dig stora valmöjligheter.

Tile insert

Tile insert finns i flera utföranden och fabrikat. Det gemensamma är att man använder sig av klinkergolvet som lock istället för en sil av metall. Det finns även olika storlekar som passar till en del klinker. Det finns inte till alla, långt därifrån utan man får anpassa sitt klinker till ramen. Tileinsertsilarna skiljer sig också åt vid monteringen. Man måste planera redan vid golvavjämningen för att det ska stämma bra med höjderna. Tänk på det eller upplys din hantverkare. Tileinsert gör sig dessutom bra vid så kallade kuvertfall.