Kakelbröderna

Deniz och Bilgin

I Trollhättan bor Kakelbröderna, Bilgin och Deniz Aliosman. Genom TILE.BROTHER som det framgångsrika instagramkontot heter, har de blivit kakelbröderna med hela svenska plattsättarbranschen och otaliga är delningarna med bilder på badrum som deras arbete inspirerat. Allt började 2017 när Deniz tillsammans med en kollega började använda instagram för att dela med sig av sina jobb. Redan tidigt väcktes tanken att använda  sociala medier i marknadsföringssyfte, genom att med snygga jobb få fler kunder att höra av sig. I skrivande stund har de passerat 32k följare, nästan 33k och de allra flesta jobben kommer idag från kunder som sett deras jobb på Instagram och vill ha hjälp.

Med Instagram vill de även skapa diskussion och inspiration mellan plattsättare. Deras önskan är att fler ska haka på trenden och på så sätt driva utvecklingen mot nya arbetsmetoder och mer inspirerande lösningar.

 

Kuvertfall och gerning

Kuvertfall som det till vänster är en typ av fall som är vanligare i USA enlig Deniz. I det aktuella badrummet hade kunden sett ett sånt fall på Instagram och bad specifikt om det. Duschväggen kommer följa fallet och hamna mitt i den längsgående fogen. Ingång i duschen blir med andra ord längst ned till höger i bild.

Det senaste som bröderna tagit upp är gerning som ersättare för kakellister. Deniz visar hur enkelt han gerar en platta och vill understryka att det inte tar så lång tid som många tror. Rätt verktyg och tänk är viktigt. 

Kuvertfall som dekoration

Ett kuvertfall är praktiskt om man vill ha stora plattor i hela badrummet och vill slippa mosaik eller andra avvikande storlekar. Här är två exempel på hur kakelbröderna gjort på sina jobb.

Workshop

Vid ett unikt tillfälle var Kakelbröderna till Västerås och höll en workshop. De speciellt inbjudna kunderna fick se och höra lite hur grabbarna tänker och jobbar. De fick även chansen att prova på och att ställa frågor. Besökarna uppskattade dagen och kände sig efteråt lite mer säkra på tekniken som krävs för att få till ett snyggt kuvertfall.