Kökskakel

Kakel i kök

Att välja kakel till köket innebär ofta att sätta pricken över i:et. Man går i mål med en ibland omfattande och oftast kostsam investering, köket tillsammans med badrummet är ju de rum vi lägger mest pengar på i hemmet.

Var inte rädd för att ta ut svängarna. En helkaklad vägg i köket är fräscht och lätt att hålla rent. Kökskakel med fasade kanter finns i en mängd varianter. Biselado är ett samlingsnamn för den typen av plattor, det är spanska och betyder avfasade. Vi säljer mest av Edge Bianco och Cento per Cento.

 

Kakel bakom köksfläkten?

Att sätta kakel hela vägen upp till taket är modernt och ger lite fler möjligheter. Du kan använda dekorer eller göra det till en fondvägg. Att sätta köksfläkten på en kaklad yta har ju såklart sina fördelar när det kommer till rengöring och städning. All hålla keramiska plattor rena är ju enkelt. Det ger dessutom möjligheter att ljussätta snyggt om man väljer en lösning som den på bilden.

Välj rätt stil

Att anpassa stilen på kaklet efter stilen i köket och huset i stort är viktigt. Plattor i familjen Biselado är populära i kök. Den passar i de flesta fall och måste vara den mest sålda kakeltypen i historien. Finns i en mängd varianter allt från 5×10 på nät till 5×35 och 10×30. Edge Bianco är en populär serie hos oss, finns i vitt på lager eller grön, grå och marronröd som beställningsvara.

Modernt eller tidlöst

Att välja kökskakel är inget livsvarigt beslut. Det är betydligt enklare att byta kökskakel om man skulle tröttna än att byta kakel i badrummet. Mönstrade kakel och klinkerplattor är väldigt populärt. Boom White mix på bilden används ofta som kökskakel. Den är lugn i färgen, modern och tidlös på samma gång.

Svart eller vitt

Vad ska man matcha? Tapeten, bänken, golvet eller färgen på skåpluckorna. Tänk helhet. Är det mycket vitt i köket välj nåt som ger en kontrast. Svart kakel till en svart bänkskiva ger ofta en homogen känsla, det hänger ihop. Svart/vitt eller schackrutigt är inte heller fel även om det är mer ovanligt idag än för några år sedan.

Blanda material

Att blanda storlekar och material ger ofta en läcker effekt. På bilden har vi använt en svart platta i 60×60 som bas. Bakom fläkten har vi ställt samma platta i format 10×60 och ramat in det med en läcker mosaik som ger en häftig effekt. Att blanda blankt och matt kakel kan också ge en snygg och oväntat effekt.