Våra 3 bästa tips vid val av kakel till spa för en harmonisk känsla

Skapa en avslappnande och lugnande känsla på spaavdelningen med rätt kakel

Ska du renovera eller bygga ett spa på ditt hotell eller wellnesscenter? Då är det hög tid att börja fundera på vilket kakel och klinker du ska välja. När du planerar att bygga en spaavdelning eller renovera ett befintligt spa är valet av keramik en viktig faktor att överväga. Det bör inte bara vara vackert och passa din estetiska smak, utan också funktionellt och hållbart nog för att klara av fuktiga och våta miljöer. Vi vet dock att val av kakel och klinker kan vara ett svårt beslut eftersom materialet och stilen du väljer sätter hela prägeln och känslan i ditt spa. Kolla därför in våra 3 tips vid val av klinker och kakel till spa nedan!

1.  Hållbara val till ditt spa – Keramiska plattor, natursten & mosaik

Innan du hastar vidare och drömmer dig bort om design, färg, form och storlek på ditt kakel och klinker måste du ta hänsyn till några funktionella aspekter. Börja med att kontrollera att materialet är vatten- och fukttåligt så det lämpar sig för användning i våtutrymmen. Det finns nämligen olika kvaliteter på framförallt kakel där skillnader i impregneringen kan vara avgörande för slutresultatet. Förutom stil och utseende är det alltså viktigt att överväga kaklets hållbarhet och funktion. Keramiska plattor är ett utmärkt val eftersom de är starka, hållbara och enkla att rengöra. Natursten, som granit och marmor, är också populära alternativ eftersom även de är tåliga och hållbara. Mosaik är ett bra alternativ med stora variationsmöjligheter. Allt från trendigt till traditionella val till spa. Kolla in Kakellagrets breda sortiment av kakel och klinker och låt dig inspireras!

Natursten som granit och marmor är tåliga och hållbara kakel perfekt för spa

2.  Få ett lugn med stora kakelplattor & neutrala färger på spaanläggning

När du fått klart vilken kvalitet och typ av keramik du vill ha är det fritt fram att brainstorma. Släpp sedan fram din kreativa sida för att bestämma vilken stil och design du vill ha i ditt nya spa. Välj ett kakel som passar din estetiska vision och den känsla som du vill uppnå. Vill du ha en modern och minimalistisk design eller en mer rustik och naturlig look? Ett vinnande koncept är dock att hålla en enhetlighet för att skapa en harmonisk miljö. Detta gör du enklast genom att använda trendiga stora keramikplattor, utbudet är enormt. De allra flesta serier har även olika sorters mosaik. Du kan använda mosaiken, i samma färg som basplattan, för att skapa en mjuk och harmonisk variation i ytskiktet. Mest harmoniskt blir det om du väljer i en neutral färg som grå, beige, eller sand. Detta ger en avslappnande och lugnande känsla, vilket såklart passar utmärkt i ett spa!

Läs mer om 4 kakeltrender du verkligen inte får missa 2023 här och hitta inspiration till ditt nästa projekt!

Skapa en harmonisk miljö på spaavdelningen med trendiga stora keramikplattor i neutrala färger

3.  Skapa en oas av lugn och ro med naturnära detaljer & natursten på spa

Även om det är viktigt att skapa en enhetlighet betyder det inte att du ska vara rädd att blanda flera olika material i ditt spa. För att göra din hälsoanläggning till en oas av lugn och ro är det viktigt att tänka på detaljerna. Använd med fördel lite lyxigare material som exempelvis polerade keramikplattor med en högglansig finish för en modern och exklusiv känsla. Blanda sedan stora plattor med mosaik i mindre design och jobba in naturliga material som sten och trä för en jordnära touch. Keramiskt trä eller träklinker och marmorklinker är populära kategorier som hela tiden kommer i nya och bättre versioner. Då får du in de olika nivåerna som kommer lyfta ditt spa till höga höjder med en naturnära, varm och inbjudande känsla. Perfekt för en spa-miljö där avkoppling och lugn är viktigt.

Skapa en modern och exklusiv spakänsla med polerade keramikplattor

Klinker & kakel av toppklass hos Kakellagret i Västerås

Slutligen, utöver våra tips ovan är det såklart viktigt att ta hänsyn till dina egna preferenser och behov när du väljer kakel och klinker för ditt spa. Du vill självklart skapa en egen stil som passar din budget och dina krav. Då finns Kakellagret här för att guida dig. Hos oss har vi ett brett utbud av kakel och klinker i olika stilar för att du ska hitta något som matchar just dina önskemål. Sedan starten 1978 har vårt företag också byggt upp ett stort kontaktnät av proffsiga hantverkare som kan hjälpa dig med förstklassiga byggen och renoveringar. Med vår långa erfarenhet och djupa kompetens vet vi vad som krävs för att din dröm om det ett perfekt spa ska gå i uppfyllelse. Du är självklart också varmt välkommen att kontakta oss på Kakellagret här om du har några frågor eller funderingar. Vi ser fram emot att hjälpa dig förverkliga dina renoveringsdrömmar!