Tätskikt

Visar 1–28 av 67 resultat

Under kategorin tätskikt har vi samlat upp de produkter vi säljer som ska användas att täta med. Det är traditionella tätskikt för badrum men även tätskikt för utomhusmiljöer och för tuffare miljöer som storkök, simbassänger och industrier. Det finns olika kategorier, det rollbara tätskiktet som är godkänt på massiva konstruktioner och folierade tätskikt som används på skivkonstruktioner. I övriga sammanhang använder man cement-latex baserade två-komponents tätskikt med en helt annan funktion. Primers ligger med här då de förekommer i många olika sammanhang. Har du funderingar kring val av tätskikt, maila oss.

Specialtätskikt

Mapeband easy

132 kr2,297 kr
-30%

Fix och fog

PCI Gisogrund

191 kr2,412 kr/st

Köp ditt tätskikt på www.kakellagret.se!

Tätskikt är det täta skiktet bakom en plattsättning som namnet antyder. Oavsett om det är utomhus eller inomhus kan du behöva tätskikt bakom dina plattor. Tätskiktets funktion är att leda vatten som kommer in genom fogarna, till brunnen. Vi säljer tätskikt för alla ändamål även om det vanligaste tätskiktet är det i badrummet. I en källare har du andra krav på tätskikt, du hittar mer information om det i vår blogg kakellagret.se/2012/05/16/kakel-och-klinker-i-kallare/! Att välja tätskikt är viktigt för att du ska få rätt slutresultat. För att undvika försämrat försäkringsskydd vid en skada ska du välja ett tätskikt som finns med på BKRs lista över godkända tätskiktssystem.


Hur väljer man rätt tätskikt?

Valet av tätskikt beror på vilket utrymme du ska plattsätta. I de allra flesta fall fungerar ett foliebaserat tätskikt bra.

Varför finns det olika tätskikt?

Olika konstruktioner kräver olika sorters tätskikt. En pool eller terrass har inte samma krav som ett badrum på tätskikt, där är det andra saker än täthet som avgör. En källare och ett badrum med gipsväggar har inte heller samma krav. Ett foliebaserat tätskikt fungerar i alla privatbadrum med gipsade väggar. På betongväggar eller andra massiva konstruktioner är det OK med ett vätskebaserat/rollbart tätskikt. I tuffare situationer som till exempel pooler krävs ett cementbaserat tätskikt.

Behöver jag ha tätskikt i min WC?

Ja du måste ha tätskikt i wc vid en renovering. Det beror på att WC klassas som ett våtutrymme. Det finns dock inget krav på golvbrunn.

Vad ska jag ha för tätskikt i min källare?

Källare undantas från branschreglerna för tätskikt i de fall där betongen har direkt markkontakt. Om du har direkt markkontakt så kontakta oss för konsultation om val av tätskikt.