5 tips för renovering av badrum & kök

Dags för badrumsrenovering eller köksrenovering? Kakellagret ger dig bästa renoveringstipsen!

Letar du efter experthjälp när det kommer till renovering av kök och badrum? Då har du kommit rätt! Vi på kakellagret är här för att ge dig experttips, tillhandahålla material och hjälpa dig att göra ditt hem till en plats du älskar. Scrolla ner för att ta del av våra bästa renoveringstips, kika in vårt produktutbud eller kontakta oss redan idag för att starta ditt nästa renoveringsprojekt redan idag.

5 tips för när du ska renovera kök

Oavsett om du ska renovera köket själv eller om du vill ha tips på vad du ska tänka på innan du begär en offert så kan dessa fem tips hjälpa dig på vägen. Hittar du inte vad du letar efter eller vill du komma i kontakt med någon som kan hjälpa dig vidare i renoveringstankarna? Kontakta oss på kakellagret redan idag så tar vi dig ett steg närmare drömmen om ett nyrenoverat kök!

Ska du renovera kök själv eller vill ha tips inför köksrenoveringen? Kakellagret ger sina bästa tips!

1. Planera layouten noga

Börja med att fundera över kökets layout och funktionalitet. Överväg var arbetsytor, förvaring och diverse köksapparater ska placeras för att maximera funktionaliteten i köket. En välplanerad layout gör matlagningen och sällskapsytor i köket till en fröjd!

2. Investera i högkvalitativa köksapparater

Köksapparater med hög kvalitet kommer inte bara att hålla längre, utan kan också hjälpa dig att spara energi och tid i köket. Energisnåla apparater är ett smart val för långsiktig besparing.

3.  Tänk på förvaringsutrymmet i köket

Förvaring är avgörande för ett funktionsdugligt hem, inte minst i ett kök. Överväg att inkludera smarta förvaringslösningar som utdragbara hyllor, korgar och inbyggda skåp för att hålla dina köksredskap organiserade.

4.  Rätt köksbelysning gör skillnad

Använd olika ljuskällor i köket beroende på vad de ska användas till. Oavsett om det är taklampor som ska ge ett behagligt ljus, spotlights för att ge bra belysning under skåp och över arbetsytor eller skåpbelysning för designens skull.

5. Välj slitstarka och lättskötta ytor

Köket är ett utrymme som utsätts för mycket slitage. Ett sista tips är därför att välja slitstarka och lättskötta material för bänkskivor och golv. Granitkeramik och kakel är exempel på material som är både vackra och tåliga. Osäker på vilket material du ska välja till golv och bänkskivor för ditt nya kök? Läs vår guide för att välja rätt kakel och klinker här!


5 tips när du ska renovera badrum

Är det dags att renovera ditt badrum eller söker du bara efter lite inspiration? Då kan vi hjälpa dig. Oavsett om du vill göra delar av renoveringen själv eller om du behöver hjälp från start så finns vi här för dig. Kontakta oss redan idag eller scrolla ner först och läs om våra fem bästa tips när du ska renovera badrum.

Behöver du inspiration inför badrumsrenoveringen? Vi på Kakellagret delar med oss av våra bästa tips!

1. Förberedelse är a och o inför badrumsrenoveringen

En noggrann planering är nyckeln till en lyckad badrumsrenovering. Överväg noga vilket budget du har att tillgå, tänk över vilka material och färger du önskar och låt sedan ett proffs ta fram en offert och göra jobbet åt dig.
Psst… Du vet väl att vi på Kakellagret finns här för dig när du ska renovera badrum? Kontakta oss idag så hjälper vi dig vidare!

2. Fokus på funktionalitet i badrum

Tänk på hur du använder ditt badrum i vardagen. Prioritera funktionalitet först och kombinera det sedan med design – vi lovar att det går! I vårt sortiment hittar du allt från praktiska och vackra duschar där du slipper fula draperier, till snygga och snabbtorkande handdukstorkar. Läs mer om trendig badrumsrenovering här.

3. Välj vattentåliga material

Eftersom badrum är fuktiga miljöer är det viktigt att välja material som tål fukt. Stora kakelplattor, akustikpanel och vattentåligt golv som klinker är bra val som höjer känslan av lyx i badrummet samtidigt som de inte tummar på kvaliteten.

4. Ventilation och avfuktning i badrum

Se till att badrummet har effektiv ventilation för att minska fuktigheten och förhindra mögelbildning. En fläkt eller fönster som kan öppnas är viktigt för att skapa bra luftcirkulation.

5. Anlita professionell hjälp inför badrumsrenovering

Vissa delar av badrumsrenoveringen, som VVS-arbeten och elektriska installationer bör utföras av professionella för att följa säkerhetsstandarderna. Kontakta oss idag för att få hjälp att anlita erfarna entreprenörer för att säkerställa att allt utförs korrekt.


Renovera badrum och kök – vanliga frågor och svar!

Vi förstår att varje renoveringsprojekt är unikt och har sina egna utmaningar. Oavsett om du vill förnya ditt kök, skapa ett avkopplande badrum eller bara byta ut kakel sträcker sig vår expertis över olika områden vilket gör att vi kan skräddarsy lösningar som passar just dina behov. Kom dock ihåg att oavsett vilket företag du väljer att jobba med är det viktigt att köpa kakel från en auktoriserad kakelhandlare, vilket självklart Kakellagret är! Vi kan även hjälpa dig att komma i kontakt med väl utvalda och duktiga hantverkare via vårt kontaktformulär. Utöver våra renoveringstjänster är vi även specialiserade på att tillhandahålla högkvalitativa produkter som kan ge ditt kök och badrum den extra touchen av elegans och funktionalitet.

Kakellagret svarar på dina frågor om renovering av badrum eller kök

Vad kostar det att renovera ett badrum?

Priset för att renovera ett badrum varierar beroende på omfattningen av renoveringen och platsen, det kan kosta mellan 30 000 till 300 000 kronor eller mer.

Hur lång tid tar en badrumsrenovering?

Tiden det tar att renovera ett badrum beror på komplexiteten och omfattningen av projektet, vanligtvis kan det ta någonstans från några veckor till flera månader.

Är det värt att renovera badrummet?

Om ditt nuvarande badrum är i dåligt skick eller inte uppfyller dina behov kan det vara värt att renovera för ökad komfort och fastighetsvärde.

Hur renoverar jag badrum billigt? 

För att renovera badrummet billigt kan du överväga att göra mindre kosmetiska förändringar som exempelvis att foga på nytt, byta ut silikon som gulnat eller varför inte investera i ny och fräsch badrumsinredning?

Vad kostar det att renovera ett kök?

Priset för att renovera ett kök varierar beroende på omfattningen av projektet, men det kan kosta mellan 50 000 till 500 000 kronor eller mer.

Kan renovering av kök öka värdet på min bostad?

Ja, en väl utförd köksrenovering kan öka värdet på din bostad, särskilt om köket är moderniserat och funktionellt.

Kan man renovera köket själv? 

Du kan renovera köket själv om du har nödvändiga färdigheter och kunskap, men det kan vara en komplicerad process därför väljer många att anlita professionell hjälp.

Renovera badrum och kök med Kakellagret!

Om du är redo att påbörja din renoveringsresa eller vill veta mer om hur vi kan hjälpa dig så tveka inte att kontakta oss redan idag. Vi ser fram emot att hjälpa dig att förverkliga dina renoveringsdrömmar och göra ditt hem ännu vackrare och funktionellt!