Inspiration kontorsrenovering – 5 tips på snygga kakel & klinker

Kakellagret erbjuder snygga kakel och klinker för kontorslokaler

Har du precis startat en verksamhet och köpt din allra första kontorslokal? Eller är det dags att byta ut de gamla slitna golvklinkerna? I så fall kanske du är ute efter moderna och attraktiva kakel och klinker. Att renovera kontorsutrymmen är en viktig process som kan förbättra arbetsmiljön och öka produktiviteten för dina anställda. En central del av renoveringen är att välja rätt kakel och klinker, då dessa material kan bidra till att skapa en stilfull och funktionell arbetsplats. Nedan finner du fem tips som på stilrena klinker och kakel som passar perfekt för företagslokaler. Oavsett vilken stil du eftersträvar för din verksamhet har vi på kakellagret något för dig!

1. Enkla & neutrala klinker för kontorslokaler

När det kommer till kontorsgolv föredrar många att låta golvet vara simpelt och stilrent. Många föredrar att använda klassiska klinker i grå eller beiga nyanser som snyggt släpper in ljuset i lokalerna. Några fina exempel ur vår katalog är Legarage, Trend Granit, Tiffany, Oficina och Sentimento som alla skapar en stabil grund i lokaler. Väljer du klinker i ljusare nyanser kan det bli mycket snyggt att välja möbler som går i lite mörkare färger. Kontorsmöbler i mörkt trä eller svart skapar en stilren kontrast gentemot golvet och skapar ett lugn i lokalen som gynnar både personal och besökare.

2. Kakel och klinker som skapar en modern look på kontoret

Har du ett banbrytande företag där modernitet och framåtanda går hand i hand? Då kanske du vill att dina lokaler går i linje med din verksamhets innovativa anda. Vi på Kakellagret tillhandahåller stilrena kakel och klinker som hjälper dig att uppnå en modern look som imponerar på såväl besökare som anställda. Kolla in klinkerna Tube, X-rock, The Room och Lago för ytterligare inspiration på häftiga och naturnära golvklinker. En annan kontemporär look som inte tycks gå ur tiden är golv med marmorliknande drag. Hos oss hittar du flera vackra alternativ som Verde Alpi, Sunshine Breccia och Marvel Statuario Lapparto. Väljer du mörkare golv och väggar på kontoret kan det vara en god idé att inreda med ljusare detaljer för en mycket snygg kontrast.

3. Träliknande klinker för kontorslokaler

Är du ute efter träliknande golv utan träets känsligare egenskaper? Då kan det vara fördelaktigt att välja klinker med träliknande utformning. Förutom att bli otroligt stilrena på kontorsgolvet är de även mycket lättare att rengöra än riktiga trägolv. Du behöver alltså inte gråta över spilld mjölk (eller kaffe för den delen). Några stilrena alternativ som är värda att utforska är Koala, Baita, Allora och Serie Wood.

4. Kakel till kontorskök och badrum

De flesta kontor har ett kök där anställda kan mötas under lunchen eller på raster. Hos Kakellagret hittar du flera olika kakel som ger kontorets väggar såväl karaktär som färg. Några varianter som passar väl in i kontorskök och badrum är Slash och POP som båda finns i både neutrala och färgsprakande kulörer. Är du ute efter en marmorsliknande look i badrummet eller köket är kaklet Marmi Apuani ett utmärkt alternativ som går att få i vitt och svart.

Företagslokaler och kontor är ofta myllrande oaser av aktivitet där många människor möts i det vardagliga pusslet. Det är därför viktigt att skapa en arbetsmiljö som är inspirerande och lugn. Oavsett om du vill ha en färgglad, modern eller rustik look på kontoret har vi något i sortimentet som passar din verksamhets unika behov. Fortfarande osäker på vad som passar dina lokaler? Testa olika utformningar med appen Floorplan, en AR-app som låter dig uppleva ditt nya golv innan du köper det!