Nya färger och trender

Jordnära färger

Trenden med granitkeramik inspirerad av natursten och naturens färger håller i sig och växer med nya granitkeramikserier i nya tappningar. Gröna toner och gråbeige eller greige som den senaste färgen heter blir allt vanligare och allt mer efterfrågat vid badrumsrenoveringar och spaanläggningar. Beige som går åt det grå hållet utan att vara greige känns också hetare för stunden än den mer gula beige. Även andra utrymmen som hallgolv och köksgolv kan med fördel beläggas med granitkeramik inspirerad av naturens material och färger. Med den mest moderna tekniken kan producenterna skapa helt naturtrogna fossiler och avtryck som till och med känns i ytan. Sen är det upp till kakelsättaren att skapa det perfekta utförandet. Fiskbensmönster och kuvertfall är två populära inslag i moderna badrum.

Med inspiration från naturen

Inspirationen från naturens element med granitkeramik som har en känsla av marmor, kalksten och andra stentyper fortsätter utvecklas och kommer hela tiden i nya, mer utmanande varianter. Samtidigt är det oftast den mer subtila stilen av naturmaterial som går hem hos konsumenten. Den tidlösa känslan och känslan av ett äkta naturmaterial förenas i de mest lyckade serierna och du skapar en harmonisk miljö.

Utmanande stilar

Det finns såklart något för alla när det kommer till granitkeramik och kakel. Vill man inte ha det mer slätstrukna eller tidlösa så finns det många häftiga granitkeramiker, kakel och klinker att välja mellan. Ett exempel som är lite lugnare i uttrycket är serien nedan. Den ser ut som och känns som en plåt, präglingen ligger i ytan och inte bara i printen. En häftig granitkeramik för dig som letar nåt ut över det vanliga.

Mer häftiga material

Har du funderingar eller frågor på det du läser i bloggen, hör gärna av dig via kontaktformuläret!