Rengöring av fogar

SMUTSIGA FOGAR ETT MINNE BLOTT

Fuganet, från den Italienska producenten Fila, är ett rengöringsmedel speciellt framtaget för fogar. Det rengör mycket effektivt all smuts utan att skada vare sig plattor eller fogmassa.

Fogmassa är en produkt som är till för att försegla glipan mellan plattorna eller natursten. I de allra flesta fallen är fogen en cementbaserad produkt. I och med att fogen ligger mellan plattorna utsätts den för samma smutsmängd som klinkerplattorna. Skillnaden är att klinkern inte suger åt sig något men det gör fogen. Det är schampo, tvålrester och allt annat som rinner av oss när vi duschar. En cementbaserad fogmassa mår bäst av högt PH, ett surt rengöringsmedel med lågt Ph riskerar att förstöra fogen. Den kan bli blekt och förlora sin ursprungsfärg helt eller delvis.

PERFEKT ANPASSAD FÖR CEMENTFOGAR

Fuganet har ett PH som är utprovat speciellt för cementbaserade fogar. Det innebär att du utan risk kan använda den direkt på fogen utan att vara rädd för att du skadar fogen. Den skadar hellr inte plattorna.

Produkter från FILA rekommenderas av ledande kakelfabrikanter i hela Europa

BRA HJÄLPMEDEL VID FOGRENGÖRING

Det finns många bra hjälpmedel om du ska, och när du har, rengjort dina fogar. En smal borste, Fogborste Softgrip, som efter att du rengjort fogarna går att använda till mycket annat i hemmet. En tvättsvamp som även den har fler användningsområden. Du har du en produkt som återställer fogfärgen, Fuga fresca kan inte göra mörka fogar ljusare men den kan jämna ut färskillnader i fogar och gör ljusa fogar mörkare.

SKYDDA FOGEN EFTER RENGÖRINGEN

Efter att du engjort fogen så är det bra att skydda den. Det finns flera olika märken på marknaden, vi säljer Fila och rekommenderar därför deras produkter. Fugaproof från Fila är enkel att använda och jobbar bra med fogrengöringen från dem. Du sprayar helt enkelt produkten på en rengjord, torr fog. Fogen får sedan vila 24h innan den uppnår fullt skydd, den blir då extra motståndskraftig mot fett och andra föroreningar som uppkommer, till exempel i köket.