Hus med stil

Utanför Västerås i Harkie ligger ett av de roligare projekten jag varit med på. Camilla och Fredrik Tengström kontaktade mig för att få hjälp att välja material till den Mälarvilla som de planerade att bygga. De kom till butiken och hade med sig ritningar och lite tankar om hur de ville att det skulle gestalta sig. Efter lite funderingar så formade sig ett förslag men för att få den rätta känslan så åkte jag även ut till bygget för att på plats känna av ljuset, rymden och planlösningen. Det fantastiska läget precis vid Mälaren med ljusinsläpp genom höga glaspartier ger en unik känsla av att inne och ute går i samma. Tankarna från butiken kändes rätt även efter platsbesöket och beslutet kunde fattas.

”Kalkstenskänsla i fiskbensmönster”

Granitkeramik på alla golv

Valet föll på en granitkeramik med kalkstenskänsla för att få med sten och natur. Minimalistiska val i hall och tvättstuga där golvet gick i mönsterpassning från hall in i badrum för att sen gå över i 60×60 i tvättstugan. Fredrik som är plattsättare hade en klar bild över hur han ville att det skulle utföras.

 

Livfullt kakel

I det mindre badrummet satsade man på lite mer liv och rörelse. 

Camilla var bestämd när hon såg serie Shades. Den serien skulle hon bara ha i det lilla badrummet. Serien som är en glaserad granitkeramik lever i sex olika tonaliteter i var och en av de sju färgerna. Det gör att rummet får en naturlig färgskiftning eftersom tonaliteterna ligger blandade i kartongen. Genomgående i badrummen är kaklat upp till bröstning och sen upp till tak i duschen.

Smalt kakel och smala golvplattor i fiskbensmönser

Vitt är enkelt och tidlöst så i det stora badrummet valde paret att gå på en enklare variant med en avlång smal vit väggplatta av kakelkvalitet. Det klassiska murförbandet ger en lugn rörelse i kontrast mot fiskbensmönstret. Ett alternativ som diskuterades var om kaklet skulle sättas stående men till slut bestämde Camilla att det skulle vara liggande, ett beslut som blev bra med facit på hand.