Rengöring av fogar

Smutsiga fogar ett minne blott

Fuganet, från den Italienska producenten Fila, är ett rengöringsmedel speciellt framtaget för fogar. Det rengör mycket effektivt all smuts utan att skada vare sig plattor eller fogmassa. 

Fogens livslängd

Fogmassa är en produkt som är till för att försegla glipan mellan två keramiska skivor eller natursten. I de allra flesta fallen är det en cementbaserad produkt. I och med att fogen ligger mellan plattorna utsätts den för samma smutsmängd som dina klinkerplattor. Skillnaden är att klinkern inte suger åt sig något men det gör fogen. Det är schampo, tvålrester och allt annat som rinner av oss när vi duschar. En cementbaserad fogmassa mår bäst av högt PH, ett surt rengöringsmedel med lågt Ph riskerar att förstöra fogen. Den kan bli blekt och förlora sin ursprungsfärg helt eller delvis.

Användning av Fuganet håller din fog fräsch och levande längre.

Applicera direkt på fogen, låt verka en stund innan du skrubbar med en borste eller skurblock. Skölj med vatten.

läs mer om Fuganet här
Bra hjälpmedel vid fogrengöring

Nedan ser du bra hjälpmedel om du ska, och när du har, rengjort dina fogar. En smal borste som efter att du rengjort fogarna går att använda till mycket annat i hemmet. En tvättsvamp som även den har fler användningsområden. Till höger har du en produkt som återställer fogfärgen. Fuga fresca kan inte göra mörka fogar ljusare men den kan jämna ut färskillnader i fogar och gör ljusa fogar mörkare.

läs mer
läs mer
LÄS MER