Kakelmässa Bologna

Onix marmor
På golvet originalet, på väggen kopian.

Kakelmässan Cersaie som varje år hålls i Bologna är ett frosseri i trender och nyheter från världens alla hörn. Tyngdpunkten ligger såklart på Italienska producenter och man tävlar i alla överträffa varandra varje år. Årets mässa bjöd på oerhört mycket stora plattor, sk Slabs. Plattor av granitkeramik i storlekar på 1,2m x 2,70m och i vissa fall ändå större. Mönstren som ni ser var mycket inspirerat av natursten. 

Inte alla hade enbart Slabs som nyheter. Några fabriker har åter tagit upp tillverkning av mindre format. På den här bilden ser ni en serie som är helt modulanpassad och därmed väldigt användbar i många sammanhang. Varje storlek kan såklart användas separat.

Trä är en tradition i Sverige och med den nyaste tekniken på Inkjet-print så kommer den keramiska varianten allt närmre originalet. Den nya tekniken är så bra att man inte längre kan prata om kopior. Klinker med träkänsla är ett nytt begrepp i inredningsvärlden.

En annan stor trend på mässan var att många leverantörer visade upp specialtillverkade inredningar. Tekniken med Slabs öppnar upp möjligheter att skräddarsy miljöer med våra slitstarka och tåliga material. Tänk själv, en köksbänk i trä som inte behöver nåt underhåll eller en helt harmoniserad badrumsinredning eller spainredning.

Mer nyhter, gott och blandat

Revigres mosaiködla
Ny färg i serien The room. Panda.