Att flytspackla

Flytspackling
TEBO Nivåmarkör

Att spackla golv är en konst och något inte alla klarar av. Flytspackel är ofta ett lite missvisande ord då många tror att det flyter ut och blir helt jämnt av sig själv, så är inte fallet. Golvavjämning är ett mer passande ord och mer rättvisande för det man faktiskt gör, jämnar av golvet. Det finns hjälpmedel som förenklar arbetet. Självhäftande avstängningslister och nivåmarkörer är två viktiga hjälpmedel. Avstängningslisten hjälper dig att begränsa ytan som ska avjämnas, att dela upp ytan i flera etapper kan vara nödvändigt ibland. Nivåmarkörer hjälper dig att se hur mycket du lagt på eller att vara en riktning på hur mycket du ska lägga på.

Ett av de viktigaste momenten är att primerbehandla golvet innan spacklingen. Primern fungerar som dammbindare och hjälper till att förbättra vidhäftningen till golvet. Utan primer riskerar du att din spackelkaka släpper från underlaget, kanske inte direkt men efter ett tag.

En väldigt bra hjälpmedel om man jobbar mycket med golvavjämning är en mixervagn. Mixervagnen gör så du kan tippa ur spacklet enkelt utan att riskera ryggen. Har du öppna ytor kan du även rulla in och hälla på spacklet utan att mellanlanda det i mindre hinkar.

Mixervagnen finns i olika modeller beroende på vad du behöver.

Piggroller är ett annat bra hjälpmedel. I första hand när du arbetar med tunnare skikt och med spackel utan fiber men det går såklart att testa sig fram. Piggrollern släpper ut ev luft ur spacklet och hjälper spacklet att flyta ut och flyta ihop där du skarvar två hinkar.

Nyhet från Collomix

Vattendoseraren från Collomix  är en riktigt bra nyhet. Den underlättar när du ska mäta upp vatten till dina arbeten. Ovasett om det är spackel, bruk eller fix du ska blanda. Den ger hela 40l per minut och kopplas enkelt med en standard slangkoppling, typ Gardena.

Vattendoserare AQiX Collomix
Vattendoserare AQiX Collomix

Plattsättningsverktyg

Vattendoserare AQiX Collomix

3,898 kr/st

Plattsättningsverktyg

Twiststop hink 30L

313 kr

Plattsättningsverktyg

Nivåmarkör 50st/frp

201 kr

Plattsättningsverktyg

Mixervagn 30

3,153 kr

Plattsättningsverktyg

Bredspackel fintandad

128 kr270 kr