Marmorkänsla

Kakel, klinker och granitkeramik med marmorkänsla är hett just nu. Naturstenen Marmor däremot har genom åren varit en klassisk följeslagare i hem och offentlig miljö. Dess variationsrika mönster och mjuka färgton bidrar till en underbar atmosfär där den används. Keramik med marmorkänsla tar över mer och mer, framförallt i badrum och hallar i privata bostäder. Materialet som används är granitkeramik, det hårdaste vi har i kakelbranschen, vilket gör det lämpligt där krav på slitstyrka ställs. Ett golv av naturlig marmor är inte svårt att repa eller få fläckar på vid lite ovarsamt beteende. Granitkeramik däremot är mycket mycket tåligare. Det går dessutom att producera i större format som är hanterliga, natursten blir väldigt tungt i större format.

Polerad granitkeramik med marmorkänsla, sidenmatt slipad yta eller helt matt yta.

Det finns som sagt flera olika ytor att välja på. Den polerade är mest populär på väggar i badrum. På badrumsgolvet är det mer lämpligt och vanligt med den matta eller sidenmatta ytan.
Vit eller grå då, den vita är mest klassiska men den grå är populärden också. Statuario och Grey Fleury heter våra sorter.

Äkta marmorkänsla i badrummet

Att använda samma färg på golv och vägg är också lite av en omsvängning i trend som kommit under de senaste 2 åren. Framförallt med de ljusare färgerna vit och grå men även toner i beige och mörkbeige  är vanligt.

Serien Lounge är en annan populär serie, mer åt travertinhållet. Som golv i hela ditt hus, valda delar eller kanske i badrummet. Du får en underbart lyxig känsla. Lite som att bo på hotell fast hemma.

Lounge Gold Lux. Härlig Marmorkänsla
600x600mm_Lounge_Quartz_lux

Användningsområden

I branschen vill vi gärna lyfta fram våra material och dess fördelar. Keramik har använts i tusentals år som vägg och golvbeklädnad. I norden har vi en väldigt stark tradition av att endast använda kakel och klinker i våtutrymmen och kök. På senare år har det gradvis slagit om men än finns många kvadratmeter kvar att täcka.
Utomhus har det kommit nya material som medger läggning direkt på grusbädd. Att använda polerad granitkeramik som fondvägg i en hall ger dig en helt unik lösning som du inte kan få med något annat material. Ljusreflektion, slitstyrka och elegans kombinerat.

Mosaik i kök, blandat matt och polerad.
Lounge polerad, som fondvägg.

Marmorkänsla i trädgården

I och med den nya produkten 20mm tjocka plattor kan vi ta med keramiska plattor utomhus. En granitkeramik med marmorkänsla vid poolen, utespat eller vid uteköket öppnar helt nya möjligheter att skapa unika, kreativa och personliga miljöer. Det är bara fantasin som sätter gränserna.

Utomhus är det matta ytor och ytor med grövre struktur som gäller.

Statuario 20mm utomhus.