Renovera Badrummet del 1

Materialval, offert och rätt hantverkare!

Är det dags att renovera?

Osäker på vad man ska tänka på? Då är du långt ifrån ensam. Vi svarar dagligen på frågor om vad man ska tänka på vid en badrumsrenovering! Det är inte enkelt och det är många beslut som skall fattas, en kund sa en gång att hon fattat 200 beslut angående sitt badrum, det är inte otänkbart. Man ska ju välja allt från hantverkare till handdukskrokar! Klart det är jobbigt! Vi hjälper mer än gärna till i hela processen, Vi kan vårt kakel!

Vad är då viktigast? Till att börja ska man bestämma om renoveringen är något att ta tag i själv eller om man ska anlita en hantverkare! Mitt råd är att om du inte är mer än medelhändig så anlita en hantverkare. Anlita en hantverkare som är certifierad av en branschorganisation. Det ger en större trygghet och förvissning om att hen är seriös! Dessutom underlättar det kommunikationen med försäkringsbolaget vid en eventuell skada. Lista på godkända hantverkare finns bland annat på BKRs hemsida! Är du osäker på din hantverkare fråga oss, vi hjälper gärna till och förmedlar en bra hantverkare!

Vad ska man tänka på när man anlitar en hantverkare? Nr 1 är erfarenhet och referenser anser jag. Om du inte känner någon som är erkänt duktig, gå till en specialistbutik och fråga efter en ”bra” hantverkare. Nr 2 är personkemi, ditt badrum är ditt tempel och det ska skapas av en person som du har ”kemi” med. Stämmer inte person kemin, avstå! Om din hantverkare inte kan precisera vad det kommer kosta eller inte kommer med en offert i rimlig tid avstå! Kan man inte komma med en offert kan man med största sannolikhet inte leverera i tid, för tillfället åtminstone. Många duktiga hantverkare har mycket att göra, det är ett gott tecken, ungefär som att restauranger som har många besökare oftast är de bästa. Nr3 priset, allt är inte guld som glimmar och det billigaste är sällan det bästa. En hantverkare som får rimligt betalt har tid att göra ett bra jobb, och slutresultatet är det du kommer leva med de närmaste 15-20 åren. 10 000 kr fördelat på 20år är en lite slant men kan vara en avgörande skillnad för slutresultatet. Dock ska man alltid ta in flera offerter, 3-4 st brukar räcka.

En annan viktig sak är att vara tydlig med vad du begär pris på. Ofta ändrar kunderna sig efter att den första hantverkaren varit och tittat. Duktiga hantverkare kommer ofta med råd om hur olika lösningar kan se ut, olika lösningar kostar olika mycket pengar! Det blir svårt att jämföra 3 offerter med helt olika utföranden, var TYDLIG med vad du vill. Vi hjälper gärna till innan ni begär offert, då kan man lösa många problem med materialval och konstruktioner innan hantverkaren säger sitt. Vi har mycket goda kunskaper om vilka material som är lämpliga i ett badrum!

Kom ihåg! Hantverkarna kommer också till oss och frågar om råd!

fortsättning följer…