Kakel och trender

Natur och nordiska färger var vanligt förekommande på årets kakelmässa som hölls i Bologna Italien nu i oktober! Keramiskt trä eller keramik med träeffekt var det många fabriker som visade upp, även Sten och marmor var det mycket av. På den översta bilden ser ni en serie från Panaria som är en replika av olika klassiska naturstensorter.

På de nedersta bilderna ser ni marmorinspirerad keramik. Jag fick en pratstund med en representant från Atlas Concorde och de hade satsat på att vidareutveckla sin framgångsrika serie Marvel, en serie med marmorinspirerade mönster. Marmor är en trend som också är stark i europa. Hemma i Sverige har, i alla fall hos oss på Kakellagret, trä börjat rulla ordentligt. Detta i kombination med den tidigare industri och betonginfluerade stilen som varit i ropet ett tag. Att skapa miljöer med dessa riktigt ”Svenska” material känns spännande och inspirerande och att det dessutom är i princip outslitligt är ju bara bonus. Vi har gjort ett par nya miljöer i butiken, exempel kommer senare!

Allt för nu!