Preparationday 1

Igår var första förberedelsedagn för oss experter. Det innebär att vi ställer iordning arbetsplatsen för de Tävlande. Vi har en Shopmaster som murar och putsar och vi tillsammans avgör om väggarna håller måttet. Det är 22 experter i min grupp, det ör ju såklart att saker blir lite komplicerade när tolkar ska översätta och man får prata sakta osv.

Vi håller på med Handboken för de tävlande där vi berättar hur allt kommer gå till. Verktygslådan från KGC(länka till kgcverktyg.se) kom fram och tillrätta efter att ha vart på vift. Själv blev jag tilldelad att presentera skyddsföreskrifterna på Engelska eftersom den andra experten som har det som sin Uppgift(ESR Expert with Special Responsibilies) bara pratar Tyska.

Arenan där tävlingen går i är en jättelik mässhall som mäter 1200mx900m, Excel Arena. Det är för övrigt första gången som alla yrken tävlar under samma tak. Det är en spännade uppgift framför oss. Vi har även förändrat uppgiften. Det tog också sin tid då alla måste vara delaktiga. Det löste sig dock väldigt smidigt. Imorgon(söndag) jobbar vi vidare med förberedelserna, vi jobbar från 08.30 till senast 20.00 då arenan stänger så det kan bli långa dagar.