Att välja Kökskakel

Att välja kakel till köket är inte alltid enkelt då det finns en mängd saker att ta hänsyn till. Färgen på skåpluckorna, tapeten, golvklinkern och kanske de tilltänkta gardinerna eller stolsdynorna. Många väljer ett neutralt kakel för att hålla de andra vägarna öppna, så att säga. Andra väljer lite mer kraftfulla uttryck.
Jag tycker man skall sätta lite personlig prägel på kökskaklet, framförallt tycker jag att man ska matcha ihop färgerna med tex bänkskivan alt tapeter eller skåpluckor. Det svåraste att matcha är vitt mot vitt, en vit skåplucka kan se ut att vara gulvit eller gråvit om du sätter en vit kakelplatta bredvid. Likaså kan en vit kakelplatta se ”smutsig” ut om färgen inte synkar riktigt med skåpen. Bättre då att bryta av med en annan färg.
Hur man sen sätter kaklet är också en sak som kan sätta personlig prägel på ett kök. Har man lite fantasi så kan man hitta de mest fantastiska lösningar, det är också där vi kommer in i bilden. Med vår erfarenhet kan vi hjälpa till att skapa en personlig lösning.
Pricken över i! Jag tycker kökskaklet är pricken över i när man renoverar köket, det är det som gör skillnaden om man ska tycka att det blev bra eller JÄTTEBRA! Att ytorna är små gör det lättare att köpa ett lite mer exklusivt kakel!

På bilden bredvid ser du en anpassad kakelsättning. Kunden har sticks över en bänk på motsatt sida. På grund av ojämnheter i underlaget på väggen du ser så satte man 10×10 och knöt ihop det med ett litet fält sticks. Båda i samma färg från samma serie, det är viktigt att tänka på. Om man blandar färger och serier försök hålla samma tjocklek så det inte blir onödiga nivåskillnader.

Man bör ta hänsyn till detta när man väljer kakel:
-Underlagets beskaffenhet(större format på kakel kräver planare underlag än småkakel)
-Färgkombinationer(gentemot luckor, bänkskiva, golv etc)
-Ev brott i ytorna(fönster etc) detta för att undvika plotter med små passbitar.
-Ljussättning(dåligt med fönsterljus in i rummet kan ge ett ”murrigt” intryck, ljusare blankt kakel ger mer ljus tillbaka)
-Priset(är inte så känsligt då ytorna är små)