Granitkeramik

Corten Saphire

Känslan av något annat

Granitekeramiken är som jag sagt i många andra sammanhang en enastående produkt. Den går att producera i små, små storlekar och upp till enorma flak på 1,2×2,6 meter och även större format förekommer.

En annan fantastisk egenskap är att den i produktionen kan ges en känsla och utseende av andra material. Plagiat och kopior säger belackarna, tvärtom säger jag. Granitkeramiken är en egen produkt, en unik produkt. Sen förekommer kopiering inom keramiktillverkningen men granitkeramiken i sig är ingen kopia.

Genom avancerad design och utveckling av programvaror och maskiner kan man idag med 400dpi printa marmormönster, trämönster, betongmönster och jag mönster från vad som helst. en av förf

The Room
Londale Silver
Vardagsrum, fodvägg och golv. Azuma 120x120cm

Varför känslan av något annat?

Att skapa innemiljöer är ett svårt jobb som kräver fingertoppskänsla och känsla för smak och stil. Med den nya generationens granitkeramik kan den som jobbar med inredning enkelt skapa sömlösa keramiska ytor med en känsla av i stort sett vad som helst.

Granitkeramikens egenskaper som utmärker sig är att den är sammansatt för att kunna produceras i stora sjok. Det är inte lika enkelt att framställa, transportera och montera en äkta marmorskiva på samma sätt som man får fram en granitkeramik. Du har dessutom fördelen, rent hållbarhhetsmässigt, att du kan producera mönster av Marmor som inte längre går att bryta.

Värmeledningsförmågan är en annan stor fördel med granitkeramik. Granitkermaikgolv är kalla, säger belackaren, ja visst säger jag men i de allra flesta moderna hus installerar man vattenburen golvvärme. Ett trägolv fungerar som en värmebroms mellan golvvärmen och ytan, keramikgolven leder värmen snabbt och du har ett mer effektivt värmesystem. Keramikgolven har på sommarhalvåret en svalkande effekt då du gärna vill ha svala golv.

X-Rock Grå

Känslan av evigheten

De allra flesta material måste man byta ut på grund av slitage, förr eller senare tar ett parketgolv slut, det går inte att slipa mer. En plastmatta torkar och spricker och måste bytas ut.

En keramisk beklädnad byter du ut för att du vill inte för att du måste, på grund av slitage. Härligt va? Med ett material som håller för evigt.