Storformat ”Slabs”

Klinker på andra ställen än badrum

Att vi använder kakel och klinker i badrum är naturligt i Sverige. Med det här inlägget vill jag lyfta fram andra användningsområden. Granitkeramiken är det mest användbara materialet vår bransch kan erbjuda och möjligheterna begränsas mest av fantasin.

Att som på bilden ovan klä en fondvägg i köket med stora granitkeramikplattor är något vi i branschen mer än gärna lyfter fram.

The Room
The Room
Londale Silver
Vardagsrum, fodvägg och golv. Azuma 120x120cm

Vad är då storformat?

Enligt Byggkeramikrådet börjar storformat vid storlekar över 45x45cm. Det vi i allmänhet kallar storformat är storlekar över 60x60cm. Över 120x120cm så kallar vi det för Slabs. Dessa plattor är inte helt enkla att hantera såklart med poängen med dem är att skapa en yta med ett obrutet mönster av tex marmor. På bilderna ovan ser ni exempel på marmor från Imola. Serien heter The room och är en succé världen över, mycket tack vare den mycket naturtrogna marmorkänslan.

Nödvändiga verktyg

De stora formaten på keramiken ställer andra krav på verktygen du använder. Ovan visar vi en del av dem, du hittar fler på i webshopen.

läs mer om verktyg här