Fantastisk marmorkänsla

The Room

När kopian överträffar originalet

Att vi använder kakel och klinker i badrum är naturligt i Sverige. Med det här inlägget vill jag lyfta fram andra användningsområden. Granitkeramiken är det mest användbara materialet vår bransch kan erbjuda och möjligheterna begränsas mest av fantasin. Den senaste tekniken med Inkjetprint på keramiken skapar möjligheter som aldrig tidigare funnits och ger oss helt nya material. Att genom noggranna studier av en marmortyp kan man idag återskapa mönstret och känslan i marmorn och lägga den på den outslitliga granitkeramiken. Resultatet kan bli som du ser på bilderna. Plattor i storleken 120x260cm med naturtroget marmormönster. Vi har med den nya tekniken gått från att göra marmorkopior till att göra något vi kan kalla granitmarmor. Granitkeramik med marmorkänsla, en fantastisk marmorkänsla som i den polerade versionen nästan blir tredimensionell. Jag vill med det här inlägget undersrtryka att Marmor är en natursten, ett naturligt material. Granitkeramik är en keramisk produkt även det ett naturligt material. Båda är egna original men med olika förutsättningar, möjligheter, användningsområden och begränsningar.

The Room
The Room
The Room

Keramik ett bra miljöval

Granitkeramikens mångsidighet öppnar upp för helt nya idéer och möjligheter. Tidigare har det varit omöjligt för vem som helst att få en fondvägg i stenliknande material i sovrummet. Med granitkeramik i stora format, till hanterbar kostnad, öppnas möjligheten för extremt lyxiga lösningar i var mans hem. En annan minst lika viktig aspekt är miljöpåverkan. Natursten, som marmorn är, är en ändlig naturresurs. Den har lång hållbarhet när den är monterad/installerad men den har ingen återväxt eller vidare bra återvinningsbarhet. Granitkeramik däremot har en väldigt liten miljöpåverkan. Till exempel så används upp till 70% återvunnet material vid framställning av granitkeramik. Man maler ner restpartier och sekunda material och blandar i det finmalda mjölet i lerblandningen. Dessutom kan man utan risk deponera granitkeramik efter rivning då materialet inte innehåller några gifter, endast naturliga råvaror.

Man kan kort och gott säga att du genom att köpa Granitmarmor, granitkeramik med marmorkänsla, så gör du ett smart miljöval.