Duschväggar och duschhörnor

Att välja duschlösning

Rund eller rak, liksidig eller oliksidig. Klarglas eller frostat glas, blanka, matta eller vita profiler. Gångjärn eller profiler. Frågorna och valen är många när man ska välja dusch. Vad är viktigt då?

Som med alla val när du gör om ditt badrum så kommer din personliga smak först, sen bör praktiska aspekter som rörgenomföringar, takhöjd, ev snedtak också vägas in. Har du mycket kromat i badrummet är det såklart snyggt med blanka profiler.

Rund eller rak då? Valet avgörs av estetiska skäl och utrymmesskäl. Om du exempelvis ska ha mosaik eller 10×10 plattor runt golvbrunnen kan det vara snyggt med en rak dusch där man inte skymtar en ”snibb” av plattor utanför duschen. En rak dusch är dessutom rymligare.

 

Rymliga badrum

En del har riktigt rymliga badrum. Då har man såklart med valmöjligheter. Dubbla duschar och en walkin shower, eller en rymlig dusch med dörrar.

Att få sin drömdusch är ingen utopi, maila din ritning till oss så tar vi fram ett förslag.

Trånga utrymmen

Alla badrum är inte jätterymliga och stora. Därför är det praktiskt med duschar som är anpassningsbara. Du kan välja allt från 70cm upp till 1 m. Liksidigt eller oliksidigt, allt efter hur ditt badrum ser ut. Det finns även duschar med en fast glasvägg och en öppningsbar dörr, där kan man möblera tight inpå duschen utan att riskera att slå upp dörren i ex en WC. Ibland sitter det ett fönster illa placerat, då kan en specialdusch vara nödvändig. Skagen U hjälper dig att lösa problemet.

Olika typer av glas och utformning

Det finns såklart olika typer också. Nedan några exempel på hur det kan se ut.

Vilket glas ska man då välja? Klarglas ger mer ljus och en större rymdkänsla, man tar inte bort någon yta så att säga. Screen, till exempel, ger både ljusinsläpp och insynsskydd.

Hörndusch Westerbergs Clear Twist 900×900, rund

Skagen rak med Screen

En rak dusch med det populära glaset screen. Ger både insynsskydd och ljus.

Westerbergs Twist

En dusch som bara finns i 90×90 med det läckra glaset Twist. En dekorativ duschlösning. Dörrarna går såklart att fälla in för att få mer plats.

Skagen rak Ice

Skagen finns i rund eller rak. Här en rak lösning med Ice, eller frostat glas.

Skagenlux rak

Lux är en serie duschar som har gångjärn istället för den klassiska aluminiumprofilen. Den ger ett smäckrare intryck, den har heller ingen släplist i nederkant. Skagen Lux är tillverkad i 8mm säkerhetsglas.

Specialmåttade duschar

Gör en ritning på hur du vill din dusch ska se ut. Vi hjälper till med speciallösningarna. info@kakellagret.se

Skagenlux

Ett stort badrum ger möjligheter till stora rymliga duschar. Skagenlux har många möjligheter och flexibla lösningar.

Walkin shower

Har du kostat på ditt badrum med en häftig fondvägg är det lyxigt att ha en Skagenlux walkin shower som dusch. Då döljer du inget.

Trånga rum med snedtak

Många gånger känns kombinationen snedtak och trångt utrymme som en omöjlig kombination. Med skagenlux kan du lösa de flesta problemen. Kontakta oss för hjälp, info@kakellagret.se.